Відзначення Дня Європи в навчальному закладі

День Європи – це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах.

/Files/images/vropa/14310009.jpg

Україна – єдина держава не член ЄС, в якій на державному рівні відзначається День Європи (цей день святкують також у країнах-кандидатах – Македонії, Туреччині, Хорватії).

/Files/images/vropa/image003.jpg

З метою інформування учнів з питань європейської інтеграції, формування в учнів уявлення про міжнародні документи, що розкривають загальну стратегію України по відношенню до Європейського Союзу, власної обґрунтованої позиції щодо вступу в ЄС; підвищення мотивації до вивчення мов європейських країн; розвитку в учнів власних суджень щодо місця України в Європейському суспільстві; вихованню почуття відповідальності, гідності, патріотизму та любові до власної історії, традицій, звичаїв народу.

Заходи, які були проведені в навчальному закладі:

- малюнки на асфальті «Україна – країна європейська», де учні початкової ланки зобразили європейське майбутнє України;

/Files/images/vropa/DSC04715.jpg/Files/images/vropa/DSC04755.jpg

- інтегровані тематичні уроки «Україна – серце Європи» для учнів середньої та старшої ланки;

/Files/images/vropa/original.jpeg

- виховні години для учнів середньої ланки «Україна. Шлях до Європи», де обговорювались євроінтеграційні шляхи України;

- в бібліотеці закладу облаштовано виставку «П’ять найменших європейський країн» де можна було ознайомитись з країнами-карликами, які хоч і маленькі за розмірами, але мають дуже високий рівень життя та прекрасний туристичний потенціал. Літературний стенд «Література. Філософія. Творчість» європейських авторів в періодичній пресі.

/Files/images/vropa/devrp.jpg/Files/images/vropa/20170515_112736.jpg

- на уроках історії та права були проведені: круглий-стіл «Батьки-засновники Європи», брейн-ринг «26 найцікавіших фактів про Європу»;

/Files/images/vropa/1389704437_es.jpg/Files/images/vropa/5720f8.jpg

- театральна вистава учнів 8 класу до Дня Європи іспанського драматурга Лопе де Вега «Дівчина з глечиком» як підсумок річної роботи учнів предмету «Театр» навчального курсу закладу.

/Files/images/vropa/20170515_130828.jpg

Отже, відзначення Дня Європи в Україні – це крок у зміцненні самоідентифікації України як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи. У цей день ми шануємо наші спільні цінності, історію та, що найголовніше – наше спільне майбутнє.

Кiлькiсть переглядiв: 725