У правді і силі Тарасових слів ми єдині

У ці березневі дні минає 203 роки від дня народження національного пророка, невмирущого генія слова, народного поета, художника, борця за ідеали справедливості та добра, за кращу долю України та українського народу.

/Files/images/shevchenko/shevchenko-map.jpg

Тарас Григорович Шевченко – це більше, ніж людина, ніж поет і художник, це символ незламності українського народу, його серце і душа.

/Files/images/shevchenko/20170313_144047.jpg

До роковин Кобзаря у навчальному закладі проведено:

  • на уроках історії України, української літератури 9-11 класах до Шевченківських днів проведені перегляди документального фільму «200 років самотності», в якому розкриті невідомі до цього часу моменти життя великого Кобзаря.
  • на уроках літератури у 6 класі – сторінки історії України в творчості Т.Г.Шевченка; 7 клас – дитинство і юність великого Кобзаря; 8 клас – невідомі віхи історії України доби козацтва у творі Т.Г.Шевченка «Назар Стодоля»
  • на уроках музики в 9 класі виконувались пісні на вірші Т.Г.Шевченка, зокрема «Реве та стогне Дніпр широкий», «Садок вишневий коло хати», «Зацвіла в долині», «Зоре моя вечірняя» та інші. Також в 9 класі на уроках живопису учні спробували себе в майстер-класі «Малюнки до творів Кобзаря».
  • «Шевченко художник» під таким гаслом на уроках живопису 10-11 клас продемонстровано мультимедійну презентацію найвідоміших картини великого Кобзаря, а в бібліотеці закладу оформлена виставка «10 найвідоміших фото Т.Г.Шевченка» де представлені репродукції фотографій, оригінали яких й досі зберігаються в домі-музеї та будинку Т.Г.Шевченка в м.Києві.

/Files/images/shevchenko/f3e1752b838e3899e4f5783f3745302d_600x1000.jpg

Великий Кобзар став знаковою фігурою не лише української, а й світової літератури, здобувши право на безсмертя. Тому навіть через роки шана та повага до цієї особистості не вгасають.

«Кобзаря» вчать на пам’ять, у ньому знаходять віру, силу, натхнення.

Кiлькiсть переглядiв: 229