Повернутися до звичайного режиму

Вшануймо подвиг українських добровольців

"Бо хто за що, а ми за незалежність –
Отож нам так і важко через те".
Ліна Костенко

14 березня 2017 року в Україні вперше відзначалось свято День українського добровольця. Це свято започатковано згідно Постанови Верховної Ради України від 17 січня 2017 року №1822-19 «Про встановлення Дня українського добровольця».

Мета: Посилення уваги та турботи суспільства до учасників добровольчих формувань, нагадати українцям про те, що, об’єднаний спільною справою народ, не можна ані подолати, ані сплюндрувати, ані знищити. Події Революції гідності згуртували і загартували наш народ. І коли на нашу територію прийшов ворог, тисячі добровольців стали на захист України, тисячі волонтерів продемонстрували нечувану силу єдності та підтримки, тим самим доводячи усьому світові, що український народ в змозі самостійно вирішувати свою долю.

У ці дні в навчальному закладі проведено тематичний захід: «Доброволець – взірець патріотизму». Розпочався він з хвилини мовчання вшанувавши пам'ять добровольців, які загинули в ході проведення антитерористичної операції. Учням 10-11 класу продемонстровано серію документальних спецпроектів «Добровольці» про добровольців десантників 90 роти високомобільних десантних військ Збройних Сил України та перших добровольців, які після Революції Гідності сформували перші добровольчі корпуси для захисту державності в Україні.

/Files/images/dobrovolts/33-1024x512.jpg

Також на уроках історії та правознавства демонструвалась мультимедійна презентація «Воїни. Історія українського війська» яка доводила, що українські воїни - це справжні лицарі сили, духу, добра та відданості, люди доброї волі, які витрачають свій вільний час, талант, енергію, чисті помисли на благо суспільства, при цьому не чекаючи винагороди за свої справи.

/Files/images/dobrovolts/войско.png

В бібліотеці облаштовано куточок «Вшануймо подвиг українських добровольців», де експонувалась виставка соціальних постерів «Сила нескорених», яка знайомить з силою духу та невичерпним оптимізмом воїнів-захисників України.

/Files/images/dobrovolts/«Сила-Нескорених»-0.jpg /Files/images/dobrovolts/20170320_131155.jpg /Files/images/dobrovolts/«Сила-Нескорених»-55.jpg

Також в бібліотеці всі охочі мають можливість ознайомитись з новою книгою Лариси Омельченко під назвою "Парубоча колискова". Збірка авторки цього разу наповнена творами патріотичного спрямування. Ось як пише сама авторка в анотації до книги: "Ця збірка - про захисників нашої Вітчизни, які боронять її честь і свободу: будь то захист України на східних рубежах, чи на Майданах 2013-2014 років, чи в зоні Чорнобиля... Є тут і гострі вірші - про оборону мови, рідного слова.

/Files/images/dobrovolts/20170320_104555.jpg/Files/images/dobrovolts/FOSS4ZXiNIQ.jpg

Нехай відзначення такого свята у нашій країні стане ще однією сходинкою у збереженні миру та суверенітету нашої держави, стане взірцем реального патріотизму для кожної чесної людини, наочним свідченням єдності усіх поколінь нашого народу.

Кiлькiсть переглядiв: 377