Участь закладу у V Львівському фестивалі гуманної педагогіки "З Україною в серці"

Частиною роботи психологічної служби, це роботи поза закладом.

07-09 червня в славному місті Львів, був проведений V Львівський фестиваль гуманної педагогіки. Темою цьогорічного фестивалю обрано «З Україною в серці». До роботи у фестивалі був запрошений соціальний педагог Тканко А.В.

Метою фестивалю було визначено осмислення патріотизму як духовної якості особистості, що через власне моральне і духовне вдосконалення стає активним членом суспільства та будівничим України; напрацювання моделі дієвого сучасного виховання на засадах духовного гуманізму, яка об'єднуватиме народ попри етнічні, політичні, релігійні чи інші відмінності; обмін кращими напрацюваннями в царині національного виховання.

Фестиваль розпочався з культурно-екскурсійної програми для ознайомленням з старовинним містом Лева та панельних дискусій на вибір з експертами. Наш соціальний педагог долучився до панельної дискусії «Шляхетна людина: відроджуємо в Україні» - експерти намагалися скласти формулу шляхетності, виходило досить цікаво, адже це були такі різні люди, кожен зі своїм досвідом, зі своїми особливими думками.

/Files/images/V_Lviv_GP/IMG_20190607_113103.jpg/Files/images/V_Lviv_GP/IMG_20190607_112659.jpg

/Files/images/V_Lviv_GP/IMG_20190607_151055.jpg

День другий розпочався з офіційного відкриття фестивалю, вітальних слів:

  • директора Департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації, пані Любомири Мандзій;
  • ведучої та натхненниці фестивалю, кандидата історичних наук, завідуючої кафедри освітньої політики ЛОІППО, голови ГО «Львівського центру гуманної педагогіки», Лицара гуманної педагогіки,пані Валентина Матяшук

Далі почалась робота в пленарному режимі, до яких долучились:

  • Пан Станіслав Крук - кандидат педагогічних наук, Директор центру інноваційної педагогіки та психології, доцент кафедри практичної психології та педагогіки Хмельницького національного університету, Президент Всеукраїнської культурно-освітньої асоціації Гуманної педагогіки, Член громадської ради при МОН України, Лицар гуманної педагогіки – «Зв'язок людини з батьківщиною»;
/Files/images/V_Lviv_GP/IMG_20190608_104021.jpg
  • Пані Валентина Матяшук - кандидат історичних наук, завідуючої кафедри освітньої політики ЛОІППО, голова ГО «Львівського центру гуманної педагогіки», Лицар гуманної педагогіки – «З Україною в серці»;

/Files/images/V_Lviv_GP/IMG_20190608_101445.jpg

  • Пан Григорій Васянович, доктор педагогічних наук, професор кафедри гуманістичних дисциплін та соціальної роботи Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, член спілки письменників Львівщини - «Виховання громадянськості та патріотизму особистості засобами поетичного слова».
/Files/images/V_Lviv_GP/IMG_20190608_105119.jpg

Також в цей день після перерви було запропоновано відвідати майстер-класи під лейтмотивом «Дорогий друже – налаштуй своє серце на добро і чуйність. Пройди стежками України та виплекай любов».

Ввечері цього ж дня відбувалась костюмована екскурсія історичним центром «Львів крізь століття».

Третього дня робота фестивалю умовно була поділена на пленарну частину та роботу майстер-класів та кіл обміну досвідом з питань патріотизму та гуманної педагогіки.

/Files/images/V_Lviv_GP/IMG_20190609_102256.jpg

Даний фестиваль був проведний під егідою Департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації, інституту гуманітарних та соціальних наук, права та психології Національного університету «Львівська політехніка», КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти», Притулок для дітей служби у справах дітей Львівської ОДА, ГО «Львівський обласний центр Гуманної Педагогіки».

Було багато цікавих моментів, багато інформації, нові знайомства та зустріч колег. Щиро вдячні пані Валентині Матяшук за запрошення відвідати фестиваль та долучитись до когорти патріотів, гуманістів які зустрічаються задля напрацювання моделі дієвого сучасного виховання на засадах духовного гуманізму.

Підсумком було прийнято одноголосно "прокламація"... рішення до освітян щодо впровадження в життя ідей гуманізму.

Також кожен учасник V фестивалю отримав сертифікат учасника та папку з методичними матеріалами для самостійного опрацювання.

P.S. Фото не професійні, провосто передають атомосферу заходу.

Кiлькiсть переглядiв: 383