Міський методичний захід-психологічна вітальня «Формування життєвої компетентності учнів засобами вальдорфської педагогіки»

12 березня 2019 року відбувся міський методичний захід-психологічна вітальня «Формування життєвої компетентності учнів засобами вальдорфської педагогіки».

Методичний захід був розрахований на практичних психологів Центрального та Шевченківського районів, керівників методичних об’єднань практичних психологів.

Метою заходу було ознайомлення з особливостями вальдорфської педагогіки, визначення впливу методів навчання та виховання на розвиток пізнавальної, соціально-громадянської, комунікативної компетентностей учнів різних вікових груп.

До учасників семінару з вітальним словом звернулись:

  • Бондаренко Т.В., в.о.директора Вальдорфського НВК;
  • Данілова Г.М., методист з питань психології та соціальної роботи методичного центру управління освіти ДМР;

/Files/images/sem_psih/DSC_0156.JPG

  • Знанецька І.В., методист обласного навчально-методичного центру практичної психології і соціальної роботи ДОМПМПЦ;

/Files/images/sem_psih/DSC_0425.JPG

Передерій С.Ф. ознайомила з віхами 20-ти років становлення закладу, аспектами педагогічної системи та становлення інновацій в нашому експериментальному закладі.

Практичний психолог Зозуля М.В. висвітлила теоретичні аспекти вальдорфської педагогіки, її основні принципи та особливості. Ознайомила з результатами психологічного супроводу дослідно-експериментальної теми: «Формування життєвої компетентності учнів вальдорфської школи у контексті концепції нової освіти в Україні».

/Files/images/sem_psih/DSC_0196.JPG

Учасники заходу мали змогу залучитись до групової роботи, переживання навчально-виховного процесу на майстер-класах: «Ліплення форм», «Валяння іграшок» спробувавши на практиці елементи художньо-ремісничого компоненту в формуванні емоційно-вольової сфери учнів.

/Files/images/sem_psih/DSC_0316.JPG/Files/images/sem_psih/DSC_0313.JPG

/Files/images/sem_psih/DSC_0359.JPG/Files/images/sem_psih/DSC_0354.JPG/Files/images/sem_psih/DSC_0262.JPG

Учасники заходу відчули атмосферу інноваційного закладу, який може збагатити новими формами та методами виховання, навчання, цілісного розвитку особистості.

Кiлькiсть переглядiв: 329