Повернутися до звичайного режиму

Виховувати людяність за допомогою казки

«Людина народжується, щоб залишити по собі слід вічний»
Василь Сухомлинський

28 вересня видатному українському публіцисту, педагогу, дитячому поету та письменнику Василю Олександровичу Сухомлинському виповнилося б 100 років від дня народження. З метоюознайомити учнів із життям і діяльністю видатного вченого-педагога і письменника, викликати інтерес до його постаті, більше знати про твори, які він адресував дітям, де розповідав про те, як виховувати доброту, любов та повагу до рідних, друзів, свого народу, його історії, 24.10.2018 року був проведений інтерактив в бібліотеці для учнів 4 класу «Виховувати людяність за допомогою казки» за мотивами збірки творів «Василь Сухомлинський – дітям».

/Files/images/suhoml/-1-638.jpg

Бібліотекар в цікавій формі коротко ознайомила з життєвим, творчим шляхом видатного письменника Василя Сухомлинського, звернула увагу, що в бібліотеці облаштовано книжкову виставку його творів «Вічний слід на Землі», де кожен охочим може ознайомитись з творчістю педагога з великої літери, мудрої людина із щирим серцем.

/Files/images/suhoml/DSC_0460.JPG/Files/images/suhoml/DSC_0465.JPG

Зупинилась на тому, що він прожив не багато всього лише 51 рік, але за цей короткий час він написав понад 1200 казок, оповідань, притч, замальовок з життя дітей і для дітей, про те як він був незмінним директором до кінця свого життя а це - 23 роки Павлиської середньої школи, яка нині носить його ім’я. Також розповіла детально про те, що твори В.О. Сухомлинського видані 53 мовами світу, а найбільш відома його книжка «Серце віддаю дітям» видана 30 мовами світу. У своїх творах вдумливо й наполегливо він намагався дати не тільки належні знання своїм учням, але й зростити їх хорошими людьми.

/Files/images/suhoml/logotrp_.jpg/Files/images/suhoml/img7.jpg

У казкових оповіданнях Василь Сухомлинський заклав виховні стимули – цінність людини в тому, яка вона: добра чи зла, правдива чи підступна, що дає іншим людям. Усі казки легко сприймаються, добре і надовго запам`ятовуються, розвивають мислення та творчу уяву учнів.

Бібліотекар запропоновала вибрати і прочитати казку, яка сподобалась найбільш. Після прочитання було обговорення про що ви дізналися з казки і чому вона вас навчила.

/Files/images/suhoml/DSC_0468.JPG/Files/images/suhoml/DSC_0484.JPG

Інтерактив бібліотекар закінчила словами Дмитра Чередниченка: «Читаймо казки Василя Сухомлинського й звикаймо: Він великий педагог і великий письменник. Він приходить до нас, щоб разом з нами відроджувати дух народу, розбудовувати незалежну Україну».

Кiлькiсть переглядiв: 517